beats by dre cheap

27. kolo Birmingham - Arsenal 2-2

Arsenal je napravio još jedan kiks u ligi, međutim na ovu utakmicu su utjeca neke drugestvari a ne sama igra. Već u 3. minuti Taylor je snažno startovao na Eduarda sa Silvu i pritom mu napravio vanjski lom noge (stopala) nakon čega su oba napustila teren. Onaj start nije prekršaj već krivično djelo i nadam se da će Taylor još dudo pauzirati, zaslužio je suspenziju bar u trajanju Eduardovog oporavka. Eduardo će pauzirati oko 4 mjeseca, a navijači pišu peticiju protiv Taylora.
Birmingham je stigao prvi u vodstvo, dobili su prekršaj na ivici 16-terca a McFadden je bio strijelac. On je direktno po golu opucao u gornji ugao a ALmunia je previše bio u jednoj strani tako nije mogao stići ovu loptu.
Drugo poluvrijeme je donijelo totalnu ofanzivu Arsenala koja se i isplatila. Dvostruki strijelac je bio Walcott u 50. i 55. minuti. Nakon toga Fabregas je sa distance pogodio stativu, a Adebayor je također propustio par dobrih prilika. U sudijskoj nadoknadi (koju nije sudija ni pokazao) u 94. minuti Clichy pravi penal a realizator je McFadden. Treba reći da je prvo poluvrijeme produženo za čak 9 minuta. Arsenal je nakon ovog remija i dalje prvi ali je prednost sada 3 boda.

Prvih 11: Almunia, Sagna, Senderos, Gallas, Cliyhy, Hleb, Fabregas, Flamini, Walcott, Eduardo, Adebayor
Izmjene: Bendtner (9'), Denilson, Gilberto (90')

Arsenal FC London
http://arsenalfc.blogger.ba
24/02/2008 10:23