25. kolo Manchester city – Arsenal 1-3

Nakon puno bijedih izdanja koja su odrazumjevala i poraze i pobjede i nerješene rezultate Arsenal je napokon odigrao utakmicu kako zna i umije i očarao sve ljubitelje fudbala. Klasična Arsenalova igra sa puno trke i kratkih pasova dovela je Topnike na lidersku poziciju u Premiershipu. Arsenal je tako postao prvi tim ove sezone kojem je pošlo za rukom da pobijedi Manchester city na#City of Manchester stadium".
Već u 9. minuti bilo je 0-1, Sagna je napravio odličan prodor po desnoj strani, zaustavio se kod gol-aut linije i uposlio Adebayora koji spretno pogađa za vodstvo Arsenala. U prvom poluvremenu (a i čitavu utakmicu) Arsenal je kontrolisao igru. Momci Arsenea Wengera su imali više loptu u posjedu a to su i znali iskoristiti. Eduardo je u 26. minuti postigao sjajan gol iako se činilo da je bio u ofsajdu. Nedugo nakon toga Čorluka pravi sjajan prodor po desnoj strani i uz grešku Clichy-a uspijeva uposliti Fernandesa koji pogađa pored Lehmana i Senderosa i tako daje nadu City-u. To je bio rezultat prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu redale su se prilike na obje strane ali ovjera pobjede došla je tek u 88. minuti a strijelac iz sjajnog kontranapada je bio opet Adebayor koji je na početku akcije bio fauliran ali je nekako našao snage da se ustane, priđe golu city-a i zabije svoj drugi gol na utakmici i 20-ti u Premiershipu. Adebayor je još jednom potvrdio da je on napadač broj 1 ne samo u Arsenalu već i u Premiershipu. Nakon dugo vremena na gol se vratio Lehman koji je zamijenio Almuniu koji nije igrao zbog povrede prsta.

Prvih 11: Lehama, Sagna, Senderos, Gallas, Clichy, Hleb, Fabregas, Flamini, Diaby, Eduardo, Adebayor
Izmjene: Hoyte (89’)

gunner
Za Arsenal sam počeo navijati 1997. godine. Kako godine prolaze sve sam veći fanatik. Arsenal mi je najdraži klub nakon F.K. Željezničar. Proud to be gunner!

4 komentara

Komentariši